Translate

13 Nisan 2012 Cuma

Elmalı Kurabiye

Malzemeler:

hamuru
  • 200 gr tereyagı veya margarin
  • 1/2 bardak sıvıyağ
  • 1/2 bardak yoğurt
  • 1 su bardagı nisasta
  • 1 yumurta
  • kabartma tozu
  • vanilya
  • 1 su bardagı tepeleme şeker 
  • pudra sekeri
İçi:

  • 4-5 elma rendesi
  • tarcın
  • 1 fincan tepeleme seker
Yapılısı

  • Şeker ,yumurta, yogurt,sıvıyag iyice cırpılır.
  • Margarin, nisasta, un, kabartma tozu , vanilya karisima eklenir
  • Kurabiye hamuru kıvamına getirilir.
  • elma ici hazirlamak icin bekletilir.
  • Rendelenmis elmalar bir tavaya alinir, icine seker ve tarcın eklenerek pişirilir, sogutulur.
  • Hamur acılır , kucuk ucgen seklinde kesilerek icerine elma püresi koyularak rulo yapilir.
  • 150 derecelik fırında pisirilir (beyaz kalacak sekilde.)
  • Biraz soguyunca üzerlerine pudra sekeri serpilerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder