hamuru
- 200 gr tereyagı veya margarin
- 1/2 bardak sıvıyağ
- 1/2 bardak yoğurt
- 1 su bardagı nisasta
- 1 yumurta
- kabartma tozu
- vanilya
- 1 su bardagı tepeleme şeker
- pudra sekeri
- 4-5 elma rendesi
- tarcın
- 1 fincan tepeleme seker
- Şeker ,yumurta, yogurt,sıvıyag iyice cırpılır.
- Margarin, nisasta, un, kabartma tozu , vanilya karisima eklenir
- Kurabiye hamuru kıvamına getirilir.
- elma ici hazirlamak icin bekletilir.
- Rendelenmis elmalar bir tavaya alinir, icine seker ve tarcın eklenerek pişirilir, sogutulur.
- Hamur acılır , kucuk ucgen seklinde kesilerek icerine elma püresi koyularak rulo yapilir.
- 150 derecelik fırında pisirilir (beyaz kalacak sekilde.)
- Biraz soguyunca üzerlerine pudra sekeri serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder