250 gr kemikli parça et (ceylan) ceylan olmadıgından ben dana veya kuzu etti kullanıyorum.
1 demet taze sogan
2 yemek kasigi taze nane
1.5 su bardagi yogurt
1/2 su bardagi un
2 yemek kasik biber salcasi
tuz, karabiber, kirmizi biber ( damak zevkinize gore)
Hazirlanisi-
- Etleri yikayip tencereye yerlestirin. Atese koyun, et suyunu salip
- Etler pisene kadar bekleyin, duduklude yaparsaniz bu islemi daha kisa
- Etler piserken, taze soganlarimizi ayiklayin, yikayip, kucuk dograyin.
- Ayri bir kapta biber salcasini ekleyin, sonra ilik su ilave edin.
- Yogurdumuza unu, tuzu, karabiberi, kirmizi biberi, dogranmis taze soganlari,
- Et pistikten sonra bu karisimi yavas yavas tencere ilave edin, surekli
servise hazirdır.