Translate

2 Nisan 2012 Pazartesi

Ceylan Corbası

Malzemeler

 250 gr kemikli parça et (ceylan) ceylan olmadıgından ben dana veya kuzu etti kullanıyorum.
1 demet taze sogan
2 yemek kasigi  taze nane
1.5 su bardagi yogurt
1/2 su bardagi un
2 yemek kasik biber salcasi
tuz, karabiber, kirmizi biber ( damak zevkinize gore)

Hazirlanisi-

  • Etleri yikayip tencereye yerlestirin. Atese koyun, et suyunu salip
cekene kadar bekleyin.
  • Etler pisene kadar bekleyin, duduklude yaparsaniz bu islemi daha kisa
surer, biz normal tencerede pisirdik, biraz vakit aldi.
  • Etler piserken, taze soganlarimizi ayiklayin, yikayip, kucuk dograyin.
  • Ayri bir kapta biber salcasini ekleyin, sonra ilik su ilave edin.
  • Yogurdumuza unu, tuzu, karabiberi, kirmizi biberi, dogranmis taze soganlari,
naneyi ilave edip karistirin. Hazir halde bekletin.
  • Et pistikten sonra bu karisimi yavas yavas tencere ilave edin, surekli
karistirin. - 15 dakika kisik ateste kaynadiktan sonra corbamız
servise hazirdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder