Bu tarifi Arda'nın mutfagında izlemistim.
http://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/tatlilar/vanilya-cupcake
Malzemeler ( 12 Adet )
120 gr. un
140 gr. toz şeker
40 gr. tereyağı, oda sıcaklığında
120 ml. süt
1 yumurta
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
½ çay kaşığı vanilya esansı
1 portakal kabugu rendesi
Vanilya Şekeri veya Krem şanti
500 gr. pudra şekeri
160 gr. tereyağı, oda sıcaklığında
50 ml. süt
ben krem şanti kullandım.
Fırını 170 dereceye ayarlayın.
Bir kaba un, şeker, kabartma tozu, tuz ve tereyağını koyun. Düşük hızda kum görüntüsünü alana kadar karıştırın.
Sütü, yumurta ve vanilya esansı, portakal kabugu rendesini koyun ve 3-4 dakika karıştırmaya devam edin.
Bir kaşık yardımıyla, kağıt kalıpların 2/3 lük kısmına dökün.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında, 20-25 dakika ya da altın rengi olana kadar pişirin.
Vanilya şekerini yapmak için bir kaba pudra şekeri ve tereyağını
koyup, mikserde orta hızda çırpın. Tereyağının tamamen erimesi
gerekiyor.
Mikseri orta-yavaş hıza getirin. Sütü içerisine çok yavaşça koyun.
Süt tamamen karışınca mikseri yüksek hıza getirin. Karışım hafif ve
karışmış olana kadar, en az 5 dakika mikserle karıştırın.
Cupcakeler piştikten sonra bir kenarda soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra üzerlerine vanilyalı şeker veya kremsanti sürün.