Translate

11 Mayıs 2012 Cuma

Elmalı Tart

Malzemeler:
  • 150 gr tereyagı
  • 2 adet yumurta
  • yarım subardagı nişasta
  • vanilya
  • kabartma tozu
  • alabildigi kadar un
  • 1 subardagi toz şeker

Yapılışı:

  • Yumurta , şeker, yağlar mikser ile çırpılır.
  • İçerisine nisata , un, vanilya ve kabartma tozu eklenir.
  • Kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak hamur elde edilir.
  • Hamur birbirinden tam eşit olmayan ama yakın olan 2 parçaya bölünür.
  • Büyük parça tezgahta hafifce acilir,  tart tepsisine yerlesitirlir,
  • Elmali harc hamurun üzerine yayılır.
  • Kalan küçük hamur parca açılarak şeritler yapılır.
  • 150 C firinda pişirilir.
Elmalı Harç:

5- 6 elma rendelenir 1 kahve fincanı seker ile ocakta reçel kıvamında pişirilir, sogutulur.

cooook lezzetli....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder