2 su bardagı pirinc
4 domates rendesi veya 2 yemek kasıgı salça
1 adet soğan
nane
kus uzumu
fıstık
karabiber
tuz
seker 2 kup
6 yemek kasıgı zeytin yağı
18-20 adet dolmalık biber
Yapılısı:
- 1 adet sogan, domatesler rendelenir.
- Sogan ve zeytinyagı tencerede sotelenir, ardından domates rendesi veya salca ilave edilir.Cok az sure ocakta tutulduktan sonra pirinc eklenir yine cok az ocakta tutulduktan sonra ocaktan alınır.
- Ocaktan alinan pirinclerin icine fıstık, nane, karbiber,tuz,seker,kusuzumu eklenir karistirilir.
- Onceden yıkanmıs catalla delinmis ve icleri tuzlanmis biberlere ic harc doldurulur.
- Doldurulan biberler tencereye dizlir, her bir biberin üzerine domates parcalari yerlestirilerek kapatılır.
- 1veya 1,5 su bardagı su eklenerek (hem dolmalarin ustune hemde dolmalrın dısına su eklenir.)
- Orta ateste pişirilir.
- soguduktan sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder