Translate

14 Şubat 2012 Salı

Zeytin Yağlı Biber Dolması

Malzemeler:
2 su bardagı pirinc
4 domates rendesi veya 2 yemek kasıgı salça
1 adet soğan
nane
kus uzumu
fıstık
karabiber
tuz
seker 2 kup
6 yemek kasıgı zeytin yağı
18-20 adet dolmalık biber

Yapılısı:
  1. 1 adet sogan, domatesler rendelenir.
  2. Sogan ve zeytinyagı tencerede sotelenir, ardından domates rendesi veya salca ilave edilir.Cok az sure ocakta tutulduktan sonra pirinc eklenir yine cok az ocakta tutulduktan sonra ocaktan alınır.
  3. Ocaktan alinan pirinclerin icine fıstık, nane, karbiber,tuz,seker,kusuzumu eklenir karistirilir.
  4. Onceden yıkanmıs catalla delinmis ve icleri tuzlanmis biberlere ic harc doldurulur.
  5. Doldurulan biberler tencereye dizlir, her bir biberin üzerine domates parcalari yerlestirilerek kapatılır.
  6. 1veya 1,5 su bardagı su eklenerek (hem dolmalarin ustune hemde dolmalrın dısına su eklenir.)
  7. Orta ateste pişirilir.
  8. soguduktan sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder