Translate

14 Şubat 2012 Salı

Kremalı Mantar Çorbası

Malzemeler:
200 gr Mantar
3 yemek kasıgı un
2 yemek kasıgı zeytin yagı
1 yemek kasıgı tereyagı
1 paket krema ( 200 ml)
yeterince tuz.

Yapılışı:
  1. Mantarlar yıkanıp temizlenir, istenilen sekilde dogranır.
  2. En az 2,5 su bardagı su eklenerek haşlanır.
  3. Başka bir tencerede 2 yemek kasıgı zeytin yagı , 1 yemek kasıgı tereyagı ve 3 kasık un kavrulur.
  4. Üzerine mantarlar ve haslama suyundan ilave edilir.
  5. Koyulasana dek karistirilarak pişirilir.
  6. Ocaktan almaya yakın krema eklenir. Bir sure daha  tuz eklenerek  pisirildikten sonra. Ocaktan alinir.
Afiyet olsun :)

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder