- 150 gr tereyagı
- 2 adet yumurta
- yarım subardagı nişasta
- vanilya
- kabartma tozu
- alabildigi kadar un
- 1 subardagi toz şeker
Yapılışı:
- Yumurta , şeker, yağlar mikser ile çırpılır.
- İçerisine nisata , un, vanilya ve kabartma tozu eklenir.
- Kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak hamur elde edilir.
- Hamur birbirinden tam eşit olmayan ama yakın olan 2 parçaya bölünür.
- Büyük parça tezgahta hafifce acilir, tart tepsisine yerlesitirlir,
- Elmali harc hamurun üzerine yayılır.
- Kalan küçük hamur parca açılarak şeritler yapılır.
- 150 C firinda pişirilir.
5- 6 elma rendelenir 1 kahve fincanı seker ile ocakta reçel kıvamında pişirilir, sogutulur.
cooook lezzetli....